CAKE POPS
Z KREMEM CZEKOLADOWYM

SKŁADNIKI NA
10 SZTUK / 5 PORCJI

DLA CAKE POPSÓW:
  1. 200 G CIASTA CZEKOLADOWEGO
  2. 70 G SERKA KANAPKOWEGO ŚMIETANKOWEGO HOCHLAND
  3. 40 G KREMU CZEKOLADOWEGO HOCHLAND
  4. 100 G CZEKOLADY
  5. 4 ŁYŻKI WIÓRKÓW KOKOSOWYCH
  6. 100 G KOLOROWYCH POSYPEK
  7. 1 ŁYŻECZKA OLEJU
  8. 10 PATYCZKÓW DO LIZAKÓW
POSYPKA
  1. 1 OPAKOWANIE KREMOWEGO SERKA ŚMIETANKOWEGO HOCHLAND
  2. 200 G MIESZANYCH OWOCÓW JAGODOWYCH/LEŚNYCH
  3. 50 G WIÓREK KOKOSOWYCH LUB PYŁEK PSZCZELI

Przygotowanie

W misce wymieszaj pokruszone ciasto, serek kanapkowy, krem czekoladowy i wiórki kokosowe. Uformuj z ciasta kulę i owiń ją folia spożywczą. Tak przygotowaną włóż do zamrażarki na kwadrans. Po tym czasie podziel ciasto na 10 równych porcji i uformuj je w kulki. Gotowe układaj na desce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw na kwadrans do lodówki.

Czekoladę rozpuść z łyżeczką oleju w kąpieli wodnej. Posypki przesyp do miseczki.

Wyjmij kulki z lodówki. Każdą kulkę nabijaj na patyczek i maczaj w polewie czekoladowej. Poczekaj, aż nadmiar czekolady spłynie i obsyp kulkę kolorową posypką. Gotowy cake pops możesz odłożyć do zastygnięcie czekolady lub zjeść od razu ze smakiem.

Bądź z nami blisko, tam gdzie tego chcesz