KWADRATY Z PESTO I SEREM GOUDA

Składniki

GŁÓWNE
  1. 1 ARKUSZ CIASTA FRANCUSKIEGO
  2. 1 OPAKOWANIE SERA GOUDA W PLASTRACH
  3. POSIEKANE MIGDAŁY DO POSYPANIA
Pesto
  1. 2 PĘCZKI NATKI PIETRUSZKI (LIŚCIE)
  2. 100 G MIGDAŁÓW BLANSZOWANYCH
  3. 1 ŁYŻKA SOKU Z LIMONKI
  4. 1 ZĄBEK CZOSNKU
  5. 50 ML OLEJU RZEPAKOWEGO
  6. 1 PLASTER SERA ŻÓŁTEGO HOCHLAND GOUDA

Przygotowanie

Migdały praż na patelni, następnie ostudź. Wszystkie składniki na pesto zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto francuskie pokrój w kwadraty za pomocą radełka. Na środek każdego nałóż po łyżce pesto, zostawiając brzegi wolne.

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopniu Celsjusza przez 10 minut. Następnie na każdym kwadracie ułóż po plastrze Goudy i piecz jeszcze około 5 minut (ser powinien się rozpuścić, a ciasto zarumienić). Posyp posiekanymi migdałami.

Bądź z nami blisko, tam gdzie tego chcesz