ROLADKI Z BOCZKIEM

Składniki

GŁÓWNE
  1. OPAKOWANIE CIASTA FRANCUSKIEGO
  2. 80 G GĘSTEJ ŚMIETANY
  3. SÓL I PIEPRZ
  4. PĘCZEK SZCZYPIORKU
  5. 1 OPAKOWANIE SERA KREMOWEGO ZE SZCZYPIORKIEM W PLASTRACH HOCHLAND
  6. 100 G BOCZKU POKROJONEGO W KOSTKĘ

Przygotowanie

Śmietanę wymieszać ze szczyptą soli, pieprzu i posiekaną połową szczypiorku. Ciasto francuskie rozwinąć, rozsmarować na nim śmietanę, rozłożyć plasterki sera i posypać równomiernie boczkiem. Zwinąć ciasno jak roladę, od dłuższego boku, następnie powstałą roladę pokroić w plastry (ok. 1,5 – 2 cm). Ułożyć je płasko na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia, piec ok. 20 minut w 220 st. C. Smacznego!

Bądź z nami blisko, tam gdzie tego chcesz