1 / 1

CROISSANT Z SEREM, JAJKIEM W KOSZULCE, SZYNKĄ I SAŁATĄ

Składniki

GŁÓWNE
  1. Opakowanie sera żółtego Hochland Gouda
  2. 4 croissanty
  3. 4 plastry gotowanej szynki
  4. 4 jajka
  5. 1 łyżka octu
  6. Pęczek szczypiorku
  7. 4 liście sałaty strzępiastej
  8. Sól, pieprz

Przygotowanie

Croissanty przekrawamy na pół. Na dolne połowy układamy po liściu sałaty, plasterku sera gouda i plasterku szynki.   

W garnuszku zagotowujemy wodę. Kiedy będzie wrzeć dodajemy ocet i 1 łyżeczkę soli. Za pomocą łyżki robimy wir wody i na środek wbijamy jajko. Gotujemy 3 minut i wyławiamy za pomocą łyżki cedzakowej. Układamy na szynkę. Postępujemy analogicznie z resztą jajek. Posypujemy solą i pieprzem i pokrojonym drobno szczypiorkiem. Przykrywamy drugimi połówkami croissanta.    

 

Bądź z nami blisko, tam gdzie tego chcesz