1 / 1

GNOCCHI Z CHORIZO, MIODOWĄ MUSZTARDĄ, SEREM ŻÓŁTYM MAASDAMER I PRAŻONYMI PESTKAMI

Składniki

GŁÓWNE
  1. 4 plastry sera żółtego Maasdamer Hochland
  2. 200 g gnocchi
  3. 120 g kiełbasy chorizo
  4. ½ główki cebuli
  5. 1 ząbek czosnku
  6. 100 g pomidorów
  7. 2 łyżki musztardy miodowej
  8. 100 ml śmietany 18%
  9. 5 g pestek słonecznika
  10. 5 g pestek dyni
  11. Sól
  12. Pieprz
  13. Oliwa z oliwek
  14. Papryka wędzona 

Przygotowanie

Cebulę pokroić w kostkę i smażyć przez ok. 2 minuty na oliwie z oliwek. Następnie dodać wędzoną paprykę, sól, pieprz, pocięty w plasterki czosnek i pociętą w plasterki kiełbasę chorizo. Po ok. 3 minutach dodać musztardę i połówki pomidorów. Podlać śmietaną i gotować przez ok. 3 minuty. Gnocchi gotować przez ok. 4 minuty w osolonej wodzie, a następnie odcedzić i przełożyć do sosu. Do sosu dodać też trzy pocięte w kostkę plasterki sera żółtego Maasdamer Hochland. Jeden plasterek pociąć w paski i udekorować nim ułożoną na talerzu potrawę. Pestki uprażyć na suchej patelni i posypać nimi danie.  

Bądź z nami blisko, tam gdzie tego chcesz