1 / 1

KRAKERSY Z PASTĄ BURACZANĄ

Składniki

NA PASTĘ
  1. 200 g ugotowanej ciecierzycy
  2. 200 g ugotowanych lub pieczonych buraków
  3. 1 ząbek czosnku
  4. 1 łyżeczka kuminu
  5. Szczypta chili
  6. 1/3 łyżeczki soli
  7. Szczypta pieprzu
  8. 3 łyżki soku z cytryny
  9. 2 łyżki tahini
 
DODATKOWE
  1. 1 opakowanie krakersów solonych
  2. 1 szklanka rukoli
  3. 1/2 szklanki kiełek
  4. OPAKOWANIE SERA ŻÓŁTEGO MAASDAMER W PLASTRACH HOCHLAND
  5. Czarnuszka do posypania

Przygotowanie

Wszystkie składniki na pastę miksujemy na gładką masę. Krakersy smarujemy pastą buraczaną, układamy liście rukoli, ser i posypujemy kiełkami oraz czarnuszką. Podajemy jako przekąskę.

  

 

 

Bądź z nami blisko, tam gdzie tego chcesz

mouse