1 / 1

KULKI Z KASZY JAGLANEJ I SERKA KREMOWEGO GOUDA

Składniki

GŁÓWNE
  1. 150g kaszy jaglanej
  2. OPAKOWANIE SERA KREMOWEGO HOCHLAND W BLOCZKU GOUDA
  3. Szczypta pieprzu
 
DODATKOWE
  1. Prażony słonecznik
  2. Szczypiorek drobny
  3. Koperek

Przygotowanie

Kaszę jaglaną prażymy na patelni do uzyskania orzechowego aromatu, cały czas mieszając, żeby się nie przypaliła. Płuczemy. Zalewamy 350 ml wody i gotujemy do miękkości na małym ogniu. Studzimy. Kaszę mieszamy z serkiem kremowym gouda, doprawiamy solą i pieprzem. Do 3 małych miseczek wsypujemy posiekany koperek, posiekany szczypiorek i słonecznik. 1/3 kulek obtaczamy w szczypiorku, 1/3 w słoneczniku, 1/3 w koperku. Przechowujemy w lodówce do podania.       

Bądź z nami blisko, tam gdzie tego chcesz