1 / 1

KWAŚNA ZUPA OGÓRKOWA ZABIELANA SERKIEM KREMOWYM

Składniki

GŁÓWNE
  1. 3 łyżki masła
  2. 1 cebula biała
  3. 500 g ogórków kiszonych
  4. 500 g młodych ziemniaków
  5. OPAKOWANIE SERA KREMOWEGO HOCHLAND W BLOCZKU ZE SZCZYPIORKIEM I CEBULKĄ
  6. 2 l domowego bulionu warzywnego
  7. 250 g soku z kiszonych ogórków
  8. Sól, pieprz do smaku
  9. Świeży koperek do podania

Przygotowanie

Na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Ziemniaki szorujemy i osuszamy. Kiedy cebulka się zarumieni dodajemy pokrojone w grubą kostkę ogórki i młode ziemniaki. Zalewamy bulionem. Przykrywamy, zagotowujemy, zmniejszamy moc palnika i gotujemy 30 minut. Następnie dolewamy sól z kiszonych ogórków i serek kremowy. Mieszamy, aż całość się połączy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i świeżym posiekanym koperkiem.

Bądź z nami blisko, tam gdzie tego chcesz