1 / 1

OMLET BISZKOPTOWY Z SEREM ŻÓŁTYM TYLŻYCKIM I SAŁATKĄ WARZYWNĄ

Składniki

GŁÓWNE
  1. 4 jajka
  2. 1 łyżka mąki
  3. ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  4. 3 łyżki mleka
  5. 4 PLASTRY SERA ŻÓŁTEGO TYLŻYCKIEGO HOCHLAND
  6. ¼ pęczka szczypiorku
  7. Sól
  8. Olej   

SAŁATKA WIOSENNA
  1. 5 g rukoli
  2. 3 rzodkiewki
  3. 2 szparagi zielone
  4. 6 pomidorków koktajlowych
  5. 2 łyżki oliwy z oliwek
  6. Sok z połowy cytryny
  7. Sól
  8. Pieprz 

Przygotowanie

Żółtko ubić z mąką, proszkiem do pieczenia i mlekiem. Dodać ubite na sztywno białka z solą. Delikatnie wymieszać i podsmażyć na patelni pod przykryciem lub w piekarniku w temperaturze 190 st. przez ok. 20 minut. Warzywa do sałatki pociąć w plasterki i doprawić oliwą z oliwek, sokiem z cytryny oraz przyprawami. Dodać cienkie plastry sera. Sałatkę ułożyć na omlecie i posypać szczypiorkiem.

Bądź z nami blisko, tam gdzie tego chcesz