1 / 1

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z PESTO, SUSZONYMI POMIDORAMI, RUKOLĄ I SEREM ŻÓŁTYM GOUDA WĘDZONA

Składniki

GŁÓWNE
  1. 300 g polędwiczki wieprzowej
  2. 1 łyżeczka pesto
  3. 6 sztuk pomidorów suszonych
  4. Kilka gałązek rukoli
  5. 4 plasterki sera żółtego Gouda wędzona Hochland
  6. Sól
  7. Pieprz

Przygotowanie

Polędwiczki wieprzowe delikatnie rozbić płaską częścią tłuczka do mięsa, uformować prostokąty. Doprawić solą i pieprzem. Następnie posmarować polędwiczki pesto, ułożyć na każdej po dwa plastry sera żółtego Gouda wędzona Hochland, posiekane pomidory i gałązki rukoli. Uformować roladkę i owinąć ją folią aluminiową. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 st. przez ok. 17 minut.   

Pociąć w plastry i podać np. z puree ziemniaczanym i warzywami blanszowanymi.     

  

Bądź z nami blisko, tam gdzie tego chcesz