1 / 1

WRAP JAGNIĘCY Z SEREM ŻÓLTYM MAASDAMER ORAZ SALSĄ Z ANANASA I CHILI

Składniki

GŁÓWNE
  1. 1 opakowanie sera żółtego Maasdamer Hochland
  2. 4 tortille pszenne
  3. ½ kg górki jagnięcej
  4. 4 łyżki ostrej musztardy
  5. 2 g czosnku
  6. 2 g rozmarynu
  7. 2 g kuminu
  8. 4 łyżki jogurtu greckiego
  9. 1 papryka
  10. 1 czerwona cebula
  11. ½ zielonego ogórka
  12. Kilka liści sałaty
  13. Sól
  14. Pieprz
  15. Olej
 
SALSA
  1. 100 g ananasa
  2. 1 mała chilli
  3. 1 łyżka miodu
  4. 1 łyżka octu winnego
  5. 1 łyżka oliwy z oliwek
  6. Kilka liści kolendry

Przygotowanie

Górkę jagnięcą przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem, rozmarynem i kuminem. Po smarować musztardą, olejem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. przez ok. 30 minut. Po upieczeniu mięso pociąć na cienkie paski. Paprykę, cebulę oraz ogórka również pokroić w cienkie paski.

Tortille posmarować jogurtem, następnie ułożyć na niej plastry sera żółtego Maasdamer Hochland, jagnięcinę, paski warzyw, liście sałaty i zrolować. Tortille podgrzać na patelni, do delikatnego rozpuszczenia sera.

SALSA

Drobno pociętego ananasa i chilli wymieszać z miodem, octem i oliwą. Doprawić solą, pieprzem i liśćmi kolendry.  

Bądź z nami blisko, tam gdzie tego chcesz