WRAP — Z PASTĄ Z AWOKADO ORAZ PIERSIĄ Z KURCZAKA

Składniki

DLA KURCZAKA:
  1. 250 G PIERSI Z KURCZAKA
  2. 1 ŁYŻKA OLIWY Z OLIWEK
  3. SÓL, PIEPRZ, DO SMAKU
  4. OREGANO DO SMAKU
  5. SŁODKA PAPRYKA DO SMAKU
DLA PASTY:
  1. 1 DOJRZAŁE AWOKADO
  2. 1 SEREK KREMOWY W KRĄŻKACH HOCHLAND MIXTETT
  3. 1 ŁYŻKA SOKU Z LIMONKI
  4. 1 ŁYŻKA POSIEKANEJ KOLENDRY
  5. 1 ZĄBEK CZOSNKU
  6. SÓL, PIEPRZ, DO SMAKU
DODATKOWO
  1. 2 TORTILLE
  2. 4 LIŚCIE SAŁATY
  3. 4 PLASTRY POMIDORA
  4. 4 PLASTRY OGÓRKA
  5. 4 PLASTRY CEBULI

Przygotowanie

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. W misce wymieszaj oliwę z oliwek, przyprawy do kurczaka, sól i pieprz. Ułóż filety z kurczaka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj je mieszanką oliwy i przypraw. Piecz kurczaka przez około 20-25 minut do momentu, gdy mięso jest przypieczone i nie różowieje w środku. Po upieczeniu wyjmij kurczaka z piekarnika i pokrój na cienkie plastry.

W misce rozgnieć widelcem miąższ z awokado. Dodaj sok z limonki, posiekaną kolendrę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Na koniec dodaj ulubiony serek kremowy w krążkach Hochland Mixtett i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Na każdej tortilli rozsmaruj równą ilość pasty. Ułóż pokrojone kawałki kurczaka, warzywa i zwijaj delikatnie w rulon. Pokrój na mniejsze kawałki w sam raz do dzielenia się.

Bądź z nami blisko, tam gdzie tego chcesz