PANKEJKI OWSIANE Z SERKIEM I MALINAMI, POSYPANE ORZECHAMI

Składniki

GŁÓWNE
  1. 150 G MĄKI OWSIANEJ
  2. 1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
  3. 1/3 ŁYŻECZKI SODY OCZYSZCZONEJ
  4. 2 ŁYŻKI CUKRU TRZCINOWEGO
  5. 2 JAJKA
  6. 150 ML NAPOJU ROŚLINNEGO ORZECHOWEGO
  7. 30 ML OLEJU RZEPAKOWEGO + DO POSMAROWANIA PATELNI
Dodatkowe
  1. OPAKOWANIE KREMOWEGO SERKA TWARGOWEGO HOCHLAND KANAPKOWY CZEKOLADOWY
  2. 100 G MALIN
  3. 100 G ORZECHÓW WŁOSKICH
  4. GARŚĆ MIĘTY

Przygotowanie

Mąkę, cukier, proszek i sodę oczyszczoną mieszamy w misce. Jajka roztrzepujemy, dodajemy napój roślinny i olej. Mieszamy z suchymi składnikami. Patelnię rozgrzewamy, smarujemy olejem i smażymy placuszki o średnicy około 7 cm, po 2-3 minuty z każdej strony. Na talerzu układamy placuszek, na wierzch rozsmarowujemy serek czekoladowy Hochland, układamy kolejny placuszki znowu rozsmarowujemy serek. Postępujemy tak do czasu, kiedy piramidka będzie się składała z 5 pankejków. Na ostatni placuszek rozsmarowujemy serek i układamy maliny, posypujemy posiekanymi orzechami. Ozdabiamy miętą.

Bądź z nami blisko, tam gdzie tego chcesz