1 / 1

PIECZONE MŁODE ZIEMIACZKI Z SERKIEM I SZCZYPIORKIEM

Składniki

GŁÓWNE
  1. 6 młodych małych ziemniaków
  2. Kremowy serek twarogowy Hochland Kanapkowy ze szczypiorkiem
  3. Szczypiorek
 
MARYNATA
  1. Oliwa lub olej
  2. 3 ząbki czosnku
  3. Sól i pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie

Ziemniaki dokładnie umyć w skórkach, nie obierać. Zagotować osoloną wodę i wrzucić do niej ziemniaki. Gotować 5 minut, odlać wodę i lekko przestudzić. Przygotować marynatę — w misce wymieszać oliwę, przeciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem. Przygotować formę wysmarowaną olejem.

Ziemniaki przekroić na połówki i ułożyć w formie. Następnie każdy posmarować marynatą. Piec w piekarniku nagrzanym do 200-220 stopni 20-25 minut do zrumienienia. Po wyjęciu z piekarnika na ziemniaki nałożyć po łyżeczce kremowego serka twarogowego Hochland Kanapkowy ze szczypiorkiem i posypać siekanym szczypiorkiem.

Bądź z nami blisko, tam gdzie tego chcesz