1 / 1

SAŁATKA Z SEREM SAŁATKOWYM, SEZONOWYMI OWOCAMI I WARZYWAMI

Składniki

GŁÓWNE
  1. 2 brzoskwinie
  2. 250 g szparagów
  3. 150 g miksu sałat
  4. 140g borówek
  5. opakowanie sera Sałatkowego typu greckiego Hochland lekkiego w bloczku
  6. 2 łyżki oliwy z oliwek
  7. pół cytryny
  8. sól i pieprz do smaku
  9. oliwa do smażenia

Przygotowanie

Od szparagów oderwać twarde końcówki, pokroić szparagi na 3 mniejsze części i ugotować w osolonej wodzie przez 4 minuty. Następnie usmażyć lub ugrillować na patelni na oliwie ze szczyptą soli aż do lekkiego zarumienienia. Brzoskwinie pokroić w plasterki, a ser Sałatkowy Hochland w kostkę. Wszystkie składniki na sałatkę zmieszać ze sobą. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, solą i pieprzem i polać gotową sałatkę.

Bądź z nami blisko, tam gdzie tego chcesz